Paroubek varoval před tvrdou kampaní ODS

Praha - Předseda ČSSD Jiří Paroubek na dnešním zasedání ústředního výkonného výboru ČSSD varoval členy výboru před tvrdou kampaní ODS, která podle něho využije pro návrat k moci všeho až po "zločinné zprávy" typu takzvané Kubiceho zprávy. Zároveň stranu vyzval k aktivní volební kampani. O rodící se úřednické vládě v úvodním projevu řekl, že to není vláda sociální demokracie. ČSSD ji podle něho sice umožní, vyzval ale k omezení aktivit sociálních demokratů, kteří by jí chtěli pomáhat. Raději by se podle něj měli vrhnout na volební kampaň.

ČSSD také požádala krajské a okresní organizace, aby dávaly na volitelná místa kandidátek současné poslance. Podle Paroubka to má být odměna za to, jaký tlak museli během volebního období snášet, a za to, že vydrželi. ČSSD se podle něj postará i o zákonodárce, kteří z nějakých důvodů už kandidovat nebudou. Uvedl, že už k tomuto účelu v Lidovém domě vznikl zvláštní personální útvar.

Paroubek: Média po měsíce nestoudně stranila našim protivníkům

Sociální demokracie by měla podle svého předsedy usilovat o vítězství v červnových evropských volbách proto, aby se mohla s ostatními evropskými sociálními demokraty a socialisty podílet na boji proti krizi. Paroubek se rovněž obul do médií, která podle něj po měsíce nestoudně stranila jejich protivníkům.

Pokud ČSSD vyhraje v podzimních předčasných volbách, chce podle Paroubka prosazovat rozumnou důchodovou reformu, zrušit poplatky ve zdravotnictví, zavést školství dostupné pro všechny a stabilizovat policii. Prosazovat bude také vrácení miliard korun do krajských rozpočtů, které krajům údajně vzala vláda premiéra Mirka Topolánka.

Projev předsedy ČSSD
Zdroj: ČT24