V Praze kolabovala doprava, situaci zhoršil výpadek proudu

Praha - Pražská doprava dnes od rána kolabovala. Kolony se tvořily zejména na hlavních tazích, ucpaná byla Jižní spojka, magistrála v centru města nebo most Barikádníků. Situaci dopoledne zhoršil také masivní výpadek proudu v části hlavního města. Kvůli výpadku byla uzavřena i stanice metra Pankrác a od 9:30 deset minut nejezdila celá trasa C, uvedl mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený. Velice hustý provoz ovšem zůstával na hlavních tazích i večer, kdy většinou bývá město již prázdné. Kolona se až do osmi tvořila ve Wilsonově ulici, až po sedmé hodině se zprůjezdnil Nuselský most.

V Praze zkomplikovala provoz i řada dopravních nehod. V ulici K Barrandovu dopoledne výrazně blokovala dopravu i srážka kamionu a osobního auta před Barrandovským mostem za Sliveneckou.

Dopravní potíže ještě zhoršil výpadek elektrického proudu, který kolem půl desáté postihl několik pražských obvodů. Kvůli nefungující světelné signalizaci museli na velkých křižovatkách řídit dopravu policisté. „Poté, co se dala signalizace do pořádku, kolony se začaly rozjíždět,“ řekla pracovnice dopravních informací. Kolony podle ní dopoledne stály na Jižní spojce, na magistrále v centru města nebo na mostě Barikádníků.

Výpadek elektřiny omezil také městskou hromadnou dopravu. Metro na lince C nejezdilo deset minut, potíže měly i tramvaje například v oblasti Spořilova, Braníka nebo Hostivaře, kde nabíraly pět až 15 minut zpoždění, uvedl Pečený. Kolem desáté hodiny se všechny potíže pražské hromadné dopravy podařilo odstranit, zprovozněna byla také stanice Pankrác, která byla dočasně uzavřena.

Vydáno pod