Do Česka míří americká restaurační síť Hooters

Praha - V České republice a na Slovensku by v několika příštích letech mělo být otevřeno pět až 15 restaurací amerického řetězce Hooters. Zprovoznění první restaurace Hooters, ve které hosty obsluhují vnadné dívky v přiléhavém tričku, je naplánováno na první polovinu příštího roku v Praze. Řekl to Vladislav Svoboda ze společnosti Na Zdravi Ventures, která licenci na provozování restaurací získala od americké firmy Hooters of America.

Nejméně dvě až tři restaurace by měly fungovat v Praze, poté společnost hodlá zamířit do krajských měst. Podobně má vzniknout síť restaurací Hooters na Slovensku, kde jako první přijde na řadu Bratislava.

Hooters nabídne i ryze česká jídla

První restaurace sítě Hooters byla otevřena v roce 1983 ve floridském městě Clearwater. Nyní řetězec čítá více než 450 provozoven ve 43 státech USA a 26 dalších zemích. Pro provozovny je charakteristická uvolněná „plážová“ atmosféra, servírují se především sendviče, mořské plody a typická kuřecí křidélka. Obsluhu zajišťují takzvané Hooters Girls, dívky oděné ve sportovním tílku a běžeckých šortkách. 

V nabídce tuzemských restaurací Hooters bude české pivo a jídelníček bude obsahovat i některé české speciality. Ceny mají být srovnatelné se značkovými restauracemi pivovarů, jako je například Potrefená husa. „Možná bude cena lehce vyšší kvůli nadstandardnější obsluze, kdy se dívky zákazníkům budou více věnovat. Ceny ale nebudou v žádném případě přemrštěné,“ uvedl Svoboda.

Vydáno pod