Uzavírka v 5. května skončí dříve

Praha – Dlouhé kolony před uzavírkou dvou pruhů na pražské magistrále v ulici 5. května budou muset řidiči trpět kratší dobu, než bylo naplánováno. Technická správa komunikací urychlí práce o půl týdne a místo příští středu plně zprůjezdní magistrálu již v neděli. Informoval o tom mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek. Kvůli pracem na vozovce je v 5. května směrem do centra mezi křižovatkami se Spořilovskou a Jižní spojkou sveden provoz do dvou pruhů, běžně mají řidiči k dispozici tři.

„Už dnes večer bude zprovozněno asi 1500 metrů středního jízdního pruhu od nultého kilometru dálnice D1. Ještě pracujeme na opravě přemostění Jižní spojky. Tyto práce bohužel nejdou urychlit,“ uvedl Mrázek. Práce by nicméně měly skončit tak, aby již nezasáhly nedělní večerní špičku.

Ve zhruba dvoukilometrovém úseku se opravuje levý a střední pruh, na pravém a odstavném pruhu proběhly práce již loni. Teď je oběma těmito pruhy vedena doprava. V levé polovině vozovky dělníci frézují vozovku, vyměňují živičný povrch a opravují středová svodidla.

Kvůli uzavírce se tvoří dlouhé kolony, které sahají až na území Středočeského kraje. Praha dopravní komplikace očekávala. „To bychom ale nemohli opravit žádný z hlavních tahů,“ poznamenal Mrázek.