Směnárníka přepadl lupič, muž v přestřelce uhájil čtyři miliony

Brno - Neznámý muž oloupil v Brně-Lesné minulý čtvrtek dvaatřicetiletého směnárníka o čtyři miliony korun. Následně vznikla honička a přestřelka. Směnárník si pak vynutil vrácení tašky s penězi. On ani útočník nebyli zraněni. Od té doby je ozbrojený pachatel na útěku. Hrozí mu až 12 let vězení, uvedla mluvčí jihomoravské policie Soňa Svobodová. Muž byl přepaden večer při návratu do svého bytu v jednom z panelových domů na Lesné. Útočník vyzval směnárníka, ať mu dá tašku, v níž měl čtyři miliony korun. Oběť peníze vydala a lupič se dal na útěk. Směnárník jej ale začal pronásledovat.

Lupič po něm údajně dvakrát vystřelil. Svoji plynovou pistoli použil i přepadený. Směnárníkovi se nakonec podařilo pachatele dostihnout a přinutil ho vrátit ukradenou tašku. Útočník pak utekl.

Přestože byla hned na místo přivolána policie, nepodařilo se jej vypátrat. Pachateli je patrně od 30 do 35 let. Měl světlou zimní čepici a zvednutý límec bundy přes ústa i nos.

Na sobě měl zimní bundu světlemodré či stříbrné barvy s délkou do poloviny stehen, světlemodré rifle a polokožené rukavice.

Policie žádá o pomoc veřejnost

Přihlásit se policii mohou svědci, kteří se nacházeli minulý čtvrtek mezi 18:30 a 19:00 na zastávkách městské hromadné dopravy Heleny Malířové, Lesná-nádraží a Poliklinika Lesná. Mohli totiž spatřit muže, který procházel nebo probíhal v jejich těsné blízkosti.