Falešní policisté z Chebu dopadeni

Cheb – Policisté v Chebu dopadli gang falešných policistů. S pomocí prostitutek lákali na odlehlé místo sexuální turisty ze zahraničí. Tam od nich inkasovali pokuty za porušení městské vyhlášky, která umožňuje postihovat jak prostitutky, tak jejich zákazníky. Zákazníci pod hrozbou, že podvodníci účel jejich výletů oznámí jejich rodinám, byli ochotni zaplatit i desítky tisíc korun.

Policie zatkla včera večer pět lidí. Podle některých zdrojů tentokrát zasáhla nervové centrum poměrně početného a dobře organizovaného gangu z prostředí chebské prostituce. Od loňského podzimu policie pozatýkala další členy gangu. „Jednalo se o organizovanou skupinu, celkem bylo realizováno 17 osob, z toho bylo 8 mužů a 9 žen,“ upřesnila pro ČT chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Policie má v rukou důkazy. Některé případy zdokumentoval městský kamerový systém. Při domovních prohlídkách se našly policejní uniformy, falešné služební průkazy, pokutové bloky i razítko. Vyšetřovatel může použít také svědectví několika desítek poškozených sextruristů, kteří se obrátili na policii v Německu.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)