Železnice mezi Chebem a Luby bude dočasně mimo provoz

Cheb - Na regionální železnici mezi Chebem a Luby u Chebu bude od středy dočasně výluka kvůli stavebním úpravám, které tu bude provádět Správa železniční dopravní cesty. Všechny vlaky tam až do 7. července vystřídá náhradní autobusová doprava, informovala o tom mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Jízdní řád autobusů bude shodný s řádem vlakovým. Je však třeba počítat se zpožděním nepřesahujícím deset minut, doplnila mluvčí.

„Náhradní autobusy většinou zastaví na obvyklých zastávkách autobusových linek nebo na vhodných místech v obcích. Na nádraží budou zajíždět jen v Chebu, Tršnici a v Lubech,“ dodal Jiří Mader, náměstek ředitele Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

Kromě této výluky komplikuje cestujícím dopravu v Karlovarském kraji rovněž výluka na trati mezi Chebem a Plzní. Začala v březnu v úseku mezi Mariánskými Lázněmi, Lipovou a Chebem a potrvá tady do 8. července. Vlaky na této trase nahradily také autobusy. Výluka tu souvisí s další etapou stavby železničního koridoru.