Rozkopaná Praha – kde budou uzavírky?

Praha – Tradiční smršť prázdninových uzavírek připravila pražská Technická správa komunikací. Její plány vzala dnes na vědomí rada hlavního města. Omezení budou platit například v Legerově a Rumunské resp. Anglické ulici před vzájemnými křižovatkami, pracovat se bude také na Jižní spojce nebo na Rohanském nábřeží. V Národní ulici může způsobit problémy řidičům rekonstrukce tramvajové trati.

Větší počet uzavírek, které se týkají i hlavních tahů, probíhají v Praze většinou o prázdninách, kdy je podle Technické správy komunikací ve městě asi o desetinu slabší provoz než v červnu nebo září.

V Legerově ulici, která je součástí Severojižní magistrály, bude mezi 9. a 23. červencem v úseku, který je obvykle čtyřpruhový, veden provoz pouze ve třech pruzích, které budou navíc užší než obvykle. Budou probíhat opravy semaforů v křižovatkách s Anglickou a Rumunskou ulicí. Zúžena bude také jejich vozovka:

Téměř celé prázdniny bude uzavřen jeden pruh v každém směru na Jižní spojce mezi nadjezdem nad Rabakovskou ulicí a křižovatkou s Průmyslovou ulicí. Práce na vytížené části Městského okruhu jsou naplánovány na období 10. července až 26. srpna:

##GMAP:4174:Jižní spojka##

Rozbitý povrch vozovky budou silničáři rekonstruovat i v další části vnitřního orkuhu – v Povltavské ulici mezi křížením s magistrálou a Zenklovou ulicí. Od 1. do 19. srpna bude uzavřen směr z Holešoviček do Libně. Objízdná trasa povede ulicemi V Holešovičkách, Zenklova a Čuprova:

##GMAP:4177:Povltavská##

Také v Kbelské ulici bude uzavřen jeden pruh ve směru na Prahu 10. Vozovka, která je v havarijním stavbu se bude opravovat od 17. července do 15. srpna mezi ulicemi Poděbradská a Nad Klíčovem:

##GMAP:4176:Kbelská##

Do jednoho jízdního pásu, kde se bude jezdit v každém směru jedním pruhem, bude mezi 1. a 26. srpnem sveden provoz na Rohanském nábřeží. Naplánována je oprava severního jízdního pásu mezi ulicemi Ke Štvanici a U Nádražní lávky:

##GMAP:4175:Rohanské nábřeží##