Policie zatkla muže, který měl v průvodu fanoušků ukazovat hákové kříže

Praha - Policie zadržela muže, který měl při červencovém pochodu fanoušků Bohemians 1905 a Slavia Praha ulicemi pražských Vršovic veřejně projevovat sympatie k nacismu. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové totiž ukazoval kolemjdoucím vytetované hákové kříže, která má na rukou a ramenou. Za to mu hrozí až tři roky vězení. Zadržený muž má za sebou kriminální minulost, už dříve strávil za mřížemi 15 let za vraždu veřejného činitele.

Několik stovek fotbalových fanoušků v červenci společně protestovalo proti stěhování „klokanů“ do Edenu, kde hraje domácí zápasy Slavia. Protestní pochod mezi stadionem Slavie a Ďolíčkem, který byl do loňské sezony naopak domácím hřištěm klubu Bohemians 1905, tehdy dorazil až před budovu vršovické radnice. Bezprostředně k ní se dostalo asi 100 lidí, vzduchem zpočátku létaly petardy a příznivci Bohemians 1905 i slávisté skandovali hesla, jimiž vyjadřovali svůj názor, že na kritizovaném stěhování mají podíl právě vršovičtí radní.   

Při květnovém protestním pochodu se fandové pustili do ničení radnice, v červenci ji ale střežili policejní těžkooděnci a dav se navíc později uklidnil. V květnu část fanoušků, kteří se vydali do ulic po zápasech na stadionech Slavie a Bohemians 1905, vytloukla okna a dveře budovy radnice ve Vršovicích.