Na Českobudějovicku hořel vagon rychlíku

Dívčice (Českobudějovicko) - V železniční stanici Dívčice se ráno vznítil vagon rychlíku jedoucího z Českých Budějovic do Prahy. V době vzniku mimořádné události byli ve voze cestující, kterým se nic nestalo, informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Pravděpodobnou příčinou byla technická závada na elektrickém topení. Požár vagonu zkomplikoval dopravu na železnici v úseku Čičenice - Zliv, kde provoz zajišťovaly až do půl druhé motorové lokomotivy.

Vagon vlaku na trase České Budějovice - Praha začal hořet z neznámých důvodů zhruba v 7:25. Hasiči jej odstavili, evakuovali z něj cestující a zlikvidovali oheň.

Krátce po deváté hodine se tam podařilo částečně obnovit i železniční provoz. Ve stanici Dívčice bylo vypnuté trakční vedení a dopravu zajišťovaly během dopoledne jen motorové lokomotivy. Provoz se tam podařilo úplně obnovit až krátce po půl druhé.

Příčiny požáru hasiči zjišťují, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Jedna z nejpravděpodobnějších příčin je technická závada na voze,“ řekl Jan Kokoška z Drážní inspekce. Škoda byla předběžně odhadnuta na 470 000 korun.

Vydáno pod