Na Mladoboleslavsku zemřel řidič osobního auta

Luštěnice (Mladoboleslavsko) – Při střetu svého osobního auta s nákladním vozem zahynul dnes ráno před sedmou hodinou osmapadesátiletý řidič. Při nehodě utrpěla středně těžké zranění také osmnáctiletá cyklistka, kterou osobní automobil předjížděl a na kterou ho odrazil náraz do kamionu. Nehoda se stala na silnici z Mladé Boleslavi do Kolína u Luštěnic.

Nehoda se stala v přehledném rovném úseku. Byla důsledkem vybočení nákladního auta jedoucího od Nymburku do protisměru. Vůz se čelně střetl s protijedoucím audi, které poté narazilo do cyklistky, která jela po krajnici. „Osmapadesátiletý řidič osobního auta na místě zemřel. Jeho spolujezdec stejně jako řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění,“ popsal následky srážky policejní mluvčí Ladislav Mareš.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové zůstal řidič audi po nehodě ve voze zaklíněn. „Lékař po příjezdu na místo konstatoval jeho úmrtí. Cyklistku záchranáři převezli na úrazovou ambulanci do mladoboleslavské nemocnice,“ dodala.

Proč nákladní vůz vjel do protisměru, policie zjišťuje. V úseku byl kvůli odstraňování následků nehody několik hodin kyvadlově řízen provoz. V letošním roce jde podle mluvčího o deváté smrtelné zranění při nehodách na Mladoboleslavsku.