Dalších 30 dnů bude ve znamení chladu a deště, začne i sněžit

Praha - Počasí následujících dnů přinese poměrně nízké teploty a častý déšť. Měsíční předpověď, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav počítá s tím, že dalších 30 dnů bude převládat oblačné až zatažené počasí. Denní teploty se mají pohybovat nejčastěji kolem 12 nebo 13 stupňů Celsia, navíc v noci často klesnou pod bod mrazu. Přelom října a listopadu má být ještě chladnější, na horách pak začne sněžit.

Poslední slunečné dny s teplotami v průměru kolem 16 stupňů Celsia si Česko užije v nadcházejícím týdnu, pak se na dlouhou dobu odmlčí. Noci už ale budou velmi chladné s teplotami mezi dvěma až minus třemi stupni Celsia.

ČHMÚ

„Období jako celek očekáváme teplotně podprůměrné, srážkově nadprůměrné.“

Druhá dekáda má přinést proměnlivé počasí. Oblačnosti a přeháněk bude přibývat, na horách se promění ve srážky smíšené. Rtuť teploměrů se přes den vyšplhá nejvýše na 13 stupňů, v noci klesne k minus jednomu stupni.

Poslední dekáda se ponese v duchu dalšího výrazného ochlazení. Na začátku listopadu bude většinou zataženo až oblačno. Meteorologové předpovídají četné srážky, na horách by mělo začít sněžit. Přes den teploměry ukážou maximálně devět stupňů, v noci bude mezi čtyřmi a minus dvěma stupni.