Školáci dnes dostali pololetní vysvědčení

Praha - Školáci dnes dostali výsledky své půlroční píle, na základních a středních školách se totiž rozdávalo pololetní vysvědčení. Největší váhu má tato listina zřejmě pro žáky devátých tříd, ke známkám na vysvědčení totiž často přihlíží střední školy při přijímacím řízení. V celé republice si vysvědčení převzalo přes 1,3 milionu žáků.

Vysvědčení s velkou jedničkou či dvojkou dnes poprvé dostali také ti prvňáčci, kteří se už půl roku učí psát novým typem písma Comenia Script. Podle prvních výsledků se toto zjednodušené písmo podobné tiskacímu žáci rychleji učí, písmo je také úhlednější.

Jednodenní prázdniny však děti čekají až v pátek 4. února. Na tento den přitom chystají některá střediska volného času jednodenní program pro děti, aby si rodiče nemuseli brát dovolenou. Na pololetní prázdniny pak dětem z Prahy 6 až 10, Karlových Varů či Přerova navazuje týden jarních prázdnin. Na další volno si pak budou muset školáci počkat až do 21. dubna, kdy jim začínají dvoudenní velikonoční prázdniny.

Reportáž Mirky Vildové (zdroj: ČT24)