Zpěvák Kalousek obviněn z pojistného podvodu

Praha - Policie obvinila zpěváka a pražského zastupitele Jana Kalouska (ODS) z pojistného podvodu. Údajně se podílel na velkých machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis. Informovala o tom dnes televize Nova. Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody, nicméně zastupitel svou vinu popírá. Podle televize je do případu zapleteno na 70 lidí a vyšetřování může trvat několik let.

„Kriminalisté Prahy 1 obvinili devětačtyřicetiletého muže z Prahy 1 z trestného činu podvodu,“ potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví, jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Způsobil tak škodu ve výši 50 milionů korun.

„S osobou, která si u nich nechala opravit vozidlo, se dohodli, že navýší fakturu,“ vysvětlil kriminalista Pavel Just. Podle policie si dal Kalousek do tohoto servisu dvakrát opravit auto, takže o podvodu musel vědět. To ale zpěvák odmítá. „Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006,“ uvedl Kalousek.

Nova upozornila, že pokud policie jeho obvinění nestáhne, mohl by zpěvák přijít o místo zastupitele. „Rozhodující je to, jak dopadne jeho odvolání proti tomuto obvinění, které, jak mě informoval, bude dnes podávat,“ dodal pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Zpěváka Jana Kalouska ODS několik týdnů před loňskými komunálními volbami dosadila do čela jedné z kandidátek. Po volbách se zařadil mezi zastupitele, kteří pobírají pravidelný plat.