Policie dopadla cizince, který přepadával návštěvnice lázní

Karlovy Vary – Karlovarští kriminalisté zadrželi 31letého cizince, který pětkrát přepadl a okradl návštěvnice lázní. Muž, který trvale žije na Sokolovsku, se také podle policie vloupal do dvou bytů. Celkem muž způsobil škodu za 216 tisíc korun, informoval dnes karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Své oběti si muž vyhlížel mezi cizinkami, které si přijely do lázní odpočinout. Loupeže se ve Varech odehrály během září. První případ se stal na náměstí Republiky. Tam si vyhlédl ženu, kterou udeřil rukou do spánku, strhl jí z krku dva zlaté řetízky a utekl. Další přepadení provedl na Goethově stezce a na ulici I. P. Pavlova, jak uvedl Valenta.

Poslední případ kriminalisté evidují na křižovatce ulic Kolmá a Petřín. Lupič přistoupil k ženě a chtěl jí vzít kabelku, kterou držela v ruce. O kabelku se přetahovali, až upadli na zem. Nakonec jí přece kabelku vytrhl a dal se na útěk. Napadená žena volala o pomoc, takže se další turisté pokusili pachatele zadržet, ale marně.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že muž také vnikl do dvou bytů ve městě a odnesl z nich elektroniku a další věci v hodnotě 151 tisíc korun. Elektronické přístroje policisté našli v místním bazaru a vrátili je majiteli. Kriminalisté zadrženého muže obvinili z porušování domovní svobody, krádeže a loupeže. Obviněný je v policejní cele a vyšetřovatel požádal státního zástupce o vydání návrhu na jeho vzetí do vazby.