Letní teploty si užijeme příští týden, poté až v září

Praha - Zřejmě poslední prázdninový záchvěv pravého léta nás čeká příští týden, kdy teploty vystoupají opět k tropické třicítce. Poté si budou muset lidé počkat na letní teploty až do začátku září. Podle Českého hydrometeorologického úřadu totiž bude druhá polovina srpna poznamenaná deštěm.

V příštích dnech by mělo být jasno až polojasno, přeháňky nebo bouřky se místy objeví koncem příštího týdne. Tehdy se také oteplí na 26 až 30 stupňů Celsia, do té doby bude ale jen 17 až 21. Jak je ale ve druhé polovině prázdnin obvyklé, rána už budou chladná, rtuť může klesnout na šest stupňů. 

„Od 21. srpna do 31. srpna bude převládat proměnlivé počasí s přeháňkami, zpočátku i bouřkami. Ke konci období se očekává ubývání oblačnosti i srážek,“ uvedli meteorologové. Denní maxima nepřekročí 23 stupňů Celsia, ke konci měsíce může při vyjasnění vyšplhat rtuť teploměru na 27 stupňů. V noci se mají teploty pohybovat v rozmezí 16 až deset stupňů, postupně 13 až sedm.

Začátek září přinese mírné oteplení. Polojasné nebe, místy s přeháňkami, doplní denní maxima mezi 20 až 26 stupni. V noci pak bude 13 až sedm stupňů.

Počasí po zbytek srpna podle Taťány Míkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod