Muž chtěl půlmilionovým úplatkem dostat syna z vazby

Praha - Kriminalisté obvinili 49letého muže, který se pokusil podplatit policistu a státního zástupce. Za úplatek 500 tisíc žádal propuštění syna z vazby a vrácení zabaveného auta. Muž byl obviněn z uplácení, za což mu hrozí až šest let vězení.

„Na první schůzce proběhlo dohadovací řízení, na druhé schůzce muž přinesl 250 tisíc, předal je policistovi a dohodl s ním další postup při pokusu uplacení státního zástupce,“ řekl České televizi vedoucí kriminální policie Praha 6 Pavel Just. Kriminalista ale pokus o úplatek oznámil svému nadřízenému a také státnímu zástupci.

S policistou se muž setkal minulý týden, dnes předal další úplatek, opět 250 tisíc, přímo státnímu zástupci. „Bezprostředně po předání peněz jej kriminalisté zadrželi a následně obvinili z trestného činu uplácení, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce až šesti let,“ uvedla na webu policie mluvčí Eva Kropáčová. „Součástí jeho záměru bylo i navrácení luxusního vozidla, které při zadržení jeho syna policisté zajistili… Za poslední dobu se jedná o největší případ pokusu o uplacení policisty a státního zástupce,“ dodala.