„Likvidátor“ Sazky Hušák se pustil do zmrzliny

Praha - Bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák je zpátky v českém byznysu, dal se na podnikání s mraženými potravinami. Mladá fronta DNES (MfD) píše, že přes spřízněné osoby může držet až čtvrtinový podíl ve firmě Noris Czech Republic, která prodává značky Mövenpick a Manhattan. Podle deníku spolupracuje Hušák s manažerem Miroslavem Hálkem, nepravomocně odsouzeným za tunelování investičního fondu Trend. Hálek vždy vinu popíral, jeho kauzu zastavila v lednu prezidentská amnestie.

Hušákovi bývá přisouzen hlavní podíl na krachu loterie, o svém novém působení se odmítá bavit. MfD pouze řekl, že v ČR „kývl několika málo lidem na spolupráci s jejich podnikáním, především pak v rovině konzultační a poradenské.“ Dodal, že jde o sféru IT projektů, distribuci zboží a výrobu potravin.

Sám Hušák popírá hlasy z okolí firmy, na které se MfD odvolává, že by přes spřátelené advokáty držel část firmy. Prý pouze pomáhá svému dlouholetému příteli Pavlu Smutnému, jehož právní kancelář se angažovala i v bojích o Sazku. „Já mu prostě pomáhám, byť za peníze, jako mi pomáhal on v Sazce,“ cituje deník Hušáka.