Nagyová prý chtěla vědět, zda nemá Nečasova žena milence

Praha – Vyšetřování kauzy údajného zneužití vojenské rozvědky Janou Nečasovou, v té době Nagyovou, hodlá státní zástupce ukončit do konce týdne. Výslechy dvou tehdejších zaměstnanců úřadu vlády naznačují, že sledování předešlé manželky bývalého premiéra Petra Nečase nařídila právě tehdejší šéfka jeho sekretariátu a současná manželka. Její obhájce Eduard Bruna se ale staví proti této interpretaci.

Během pětiměsíčního vyšetřování vyslechli policisté na dvacet svědků, prim mezi nimi drží zaměstnanci úřadu vlády Jiří Pertl a Alena Hegrová, kteří jako jediní proti své bývalé nadřízené svědčili. Správkyně Hrzánského paláce Alena Hegerová podle zjištění ČT třeba vypověděla, že jí její tehdejší šéfka sdělila, že nechává dnes již bývalou manželku Petra Nečase sledovat s úmyslem zjistit, zda má nějakého milence, a takové zjištění případně pak sdělit svému tehdejšímu milenci a dnes již manželovi.

Také řidič Jany Nagyové Pertl policistům do protokolů uvedl, že právě šéfka Nečasova sekretariátu sledování iniciovala a také řídila. „Na její schůzky často chodil člověk, kterému říkala generál,“ zmínil u výslechu.

Sama Jana Nagyová s médii nekomunikuje, její advokát Eduard Bruna sledování bývalé premiérovy ženy vysvětluje bezpečnostními důvody a podezřením, že může být napojena na sektu Svědků Jehovových.

Reportáž Jiřího Hynka o pokračování kauzy Jany Nečasové (zdroj: ČT24)

Hegerová s Pertlem také hovořili o tom, že Nagyová podřízeným opakovaně zadávala úkoly, které nijak nesouvisely s prací. „Určitě není služební záležitostí jízda ke kadeřníkům, masáže, pedikúry a manikúry, vožení jídla dcerám, vožení psů, prádelny a podobně,“ vyslovil se řidič do protokolu. Hegerové zmínka, že u jedné z dcer zaměstnanci úřadu třeba lepili tapety, věšeli záclony, přepravovali nábytek, dokresluje situaci na Úřadu vlády.