Na diplomatický charitativní bazar dorazily tisíce lidí

Praha - V pestrobarevný a veselý svět plný vůní, gastronomických specialit, tradičního oblečení a dalších neotřelých dárků se dnes změnil pražský hotel Hilton. Konal se v něm tradiční vánoční bazar, který pořádají manželky zahraničních diplomatů a jehož výtěžek pomůže již tradičně českým charitativním organizacím. Bazar zahájila manželka prezidenta Ivana Zemanová. Akci doprovázel kulturní program a tombola. Dorazily tisíce lidí.

Celkem se podařilo vybrat tři miliony korun, loni byl výtěžek podobný. Letos se konal už 14. ročník za účasti 44 zemí. 

Na trhu prodávali v roli dobrovolníků zaměstnanci ambasád, nad stánky visely státní vlajky, všude vládl veselý ruch. Stejně jako v předchozích letech se největší fronty tvořily například u stánku Filipín, které nabízely šperky a další výrobky z perel. Zájemci ale mohli pořídit i šátky z Indonésie, vlněné deky z Bulharska a Běloruska, italské těstoviny, orientální cukrovinky, východoasijské pochutiny a další nepřeberné množství dárků.

Diplomatický charitativní bazar
Zdroj: Kateřina Šulová/ČTK

Festival pořádá Asociace partnerů diplomatů. Trh se z původně malé akce postupně rozrostl na velkou benefiční prodejní událost s tombolou, hudbou, zpěvem, přehlídkou národních krojů a řemeslné dovednosti.

Vydáno pod