Jen co přišla, zima odchází. Zítra meteorologové očekávají oteplení i oblačnost

Praha - Zatímco dnešní noc bude z celého týdne vůbec nejchladnější, od zítřka se začne pomalu oteplovat. Přibude ale také oblačnosti a srážek, které by na horách mohly být i sněhové. Teploty se budou pohybovat v noci mezi -1 a -5 stupni, přes den od 0 do +4.

Podobné počasí by mělo vydržet i ve čtvrtek, kdy bude rovněž spíše zataženo s občasným deštěm, který v polohách nad 600 metrů přejde ve sněžení. Také pátek bude spíše oblačný, na severozápadě Česka místy s deštěm, teploty pak vystoupají až k sedmi stupňům.

Ani o víkendu nebude zrovna slunečno, meteorologové očekávají spíše zataženou oblohu, v nížinách s deštěm, na horách by mohly přijít sněhové přeháňky. Přes den bude poměrně teplo: od 2 do 7 °C. Noční teploty se budou pohybovat od +4 do 0, na Moravě pak bude o něco chladněji, mezi +1 až -3 °C.

Sněhu se v nížinách nejspíš nedočkáme ani v dalších týdnech. Kolem Vánoc bude sice asi mrznout, v nižších polohách ale zřejmě nenasněží. Podle meteorologů je ale předčasné mluvit o tom, jestli budou Vánoce takzvaně na blátě, nebo na sněhu. „Bude to záviset na konkrétní meteorologické situaci v době před a během svátků, avšak v nižších polohách se jako pravděpodobnější jeví Vánoce spíše na blátě,“ uvedl ČHMÚ.

Počasí
Zdroj: ČT24
Vydáno pod