Zabil jsem, přiznal se mladík ve videu

Ohio - Prokuratura v americkém Ohiu má na stole nezvyklé přiznání. Dvaadvacetiletý Matthew Cordle na kameru prozradil, že řídil opilý a způsobil smrtelnou nehodu. Video pak dal na internet. Během několika dní obletělo celý svět a vyvolalo živé debaty. Pro muže si včera přišla policie. Hrozí mu až 8,5 roku vězení.

Dvaadvacetiletý muž z Ohia havaroval po noci strávené pitím s přáteli. Na dálnici zabil 61letého veterána námořnictva. Jeho veřejná zpověď nahraná na video z něj udělala skoro hrdinu. Nahrávku vidělo přes 1,5 milionu lidí. Zatímco někteří oceňují jeho upřímnost, jiní žádají spravedlnost.   

Policie tvrdí, že i bez přiznání by Matthewa dopadli. „Na základě důkazů jsme proti němu připravovali obvinění. A to ještě předtím, než se objevilo to video,“ tvrdí žalobce. Snímek tak vzbuzuje otázku, jestli jen nejde o trik, jak obměkčit justici. 

Žalobce požádá o maximální trest. Sám Matthew Cordle tvrdí, že jeho tříapůlminutová zpověď má jediný cíl - zachránit další oběti. „Žádám vás, prosím, neřiďte potom, co jste pili,“ apeluje.

Mladík se ve videu přiznal, že zabil člověka (zdroj: ČT24)