„Slepá“ podvodnice jezdila na kole a stříhala vlasy

Řím – Italské úřady odhalily slepou ženu, která roky pobírala invalidní důchod, protože nevidí. Jenže policie ji nachytala, jak jezdí na kole, nebo v kadeřnictví stříhá lidem vlasy. Bylo tedy jasné, že je to podvodnice, a tak teď skončila před soudem.

Před soudem v Itálii se ocitla žena, která roky pobírala invalidní důchod kvůli údajné „naprosté slepotě“. Jenže ve skutečnosti žila naprosto normálním životem.

Poprvé dnes dvaašedesátileté ženě z města Lugo lékaři diagnostikovali částečnou slepotu před 25 lety. Zrak se jí ale údajně zhoršoval, až nakonec podle lékařů nebyla ani schopná spočítat prsty na ruce. Doktoři tak usoudili, že žena nemůže pracovat a komise jí přiřkla invalidní důchod. 

Jenže policie se nestačila divit, když tuto slepou ženu viděla jezdit po městě na kole. Podvodnice přitom jezdila podle svítících semaforů. Navíc tato „slepá“ žena pracovala jako kadeřnice. S nůžkami si přitom počínala velmi hbitě. Žena také normálně chodila nakupovat. 

Podvodnice přitom na invalidním důchodě vybrala od státu přes 43 tisíc eur (což je přes milion korun). Teď má ale utrum. Soudce dávky zatrhl. Navíc si teď italské úřady posvítí i na další podobné „invalidy“.