Scotland Yard vyšetřuje případ zmasakrovaného tajného agenta

Londýn - Britská policie vyšetřuje vraždu agenta tamní rozvědky Garetha Williamse. Jeho rozsekané tělo nacpané do rozměrné sportovní tašky objevili policisté v koupelně bytu v ulici Alderney nedaleko londýnského ústředí tajné služby MI6, pro kterou tento muž pracoval. Jeho kolegové předtím policii upozornili, že se už nějakou dobu neukázal v práci.

Jednatřicetiletý Williams byl oficiálně zaměstnancem vládní zpravodajské služby GCHQ v Cheltenhamu. MI6 se odmítla vyjádřit k tomu, zda pro ni Williams pracoval. Podle předběžných výsledků vyšetřování byl v době nálezu těla už dva týdny po smrti. V bytě policisté našli mobilní telefon a několik SIM karet.

Vraždu vyšetřuje Scotland Yard, podle něhož Williamsova smrt nemusí nutně souviset s jeho prací pro britskou tajnou službu. Není ani zatím jasné, jaká byla náplň jeho práce pro rozvědku. Netuší to ani jeho příbuzní. „Nevíme, co dělal. Nikdy jsme o tom nemluvili,“ cituje BBC agentova strýce Williama Hughese.

Britská tajná služba MI6 získala popularitu především díky filmům s Jamesem Bondem, ovšem snímky líčící pestrou pracovní náplň neprůstřelného agenta v mnoha divácích zanechaly naprosto nereálnou představu o úloze tajné služby.