Český kamion ujel ve Francii stovky metrů v protisměru. Firma se omluvila

Na sociálních sítích upoutalo pozornost video, které zachycuje velmi nebezpečný manévr pětapadesátiletého řidiče kamionu české společnosti. Ten ve Francii na úzké silnici předjížděl jiný nákladní vůz. V návratu do svého pruhu mu přitom bránily středové ostrůvky. Řidič v protisměru tak ujel stovky metrů a ohrozil několik protijedoucích aut. Majitel přepravní firmy se za chování zaměstnance omluvil.

„Aktuálně se Facebookem šíří video našeho kamionu ve Francii. Již o něm víme. Za našeho řidiče se tímto omlouváme. Z jeho chování vyvodíme důsledky,“ píše se v prohlášení na facebookovém profilu společnosti Valatrans. 

Spolumajitel firmy Jaroslav Vala pro zpravodajský server iRozhlas.cz uvedl, že jeho zaměstnanec pochybil. „Nechápu jeho zkrat. Asi měl důvod k tomu, proč mu bouchly saze. Ale je to velký přestupek, je to špatně,“ řekl.

Firma nevylučuje výpověď

Podle svých slov bude na konci týdne požadovat po řidiči vysvětlení. Vala uvedl, že ačkoliv s řidičem nebyly za čtyři roky spolupráce problémy, nevyloučil jeho možné propuštění. „Popovídáme si, co ho k tomu vedlo. Buď bude jeho odpověď uspokojivá, nebo ne. Určitě tam bude napomenutí a je možné, že i rozvázání pracovního poměru,“ dodal. 

Nahrávku, kterou na sociální síť Facebook umístil uživatel Dopravator.cz, zatím sdílelo přes 1 700 uživatelů.