Při fotbalovém zápase Brno - Sparta zranil včera spadlý strom 4 diváky

Brno - Čtyři lidé včera večer v Brně utrpěli středně těžká zranění, když se na ně v poločasové přestávce fotbalového utkání domácí Zbrojovky a pražské Sparty v dešti a v poryvech větru zřítil strom. Topol silný v průměru 15 až 20 centimetrů po silném poryvu větru spadl do sektoru domácích diváků na frontu lidí, kteří čekali na občerstvení. Strom zranil muže, ženu a dva chlapce, všichni utrpěli zranění hlavy a drobná vícečetná zranění horní poloviny těla, sanitky je převezly do nemocnic. „Nikdo z nich by neměl být v přímém ohrožení života, nicméně dá se hovořit o středně těžkých zraněních,“ řekl Vladimír Jaroušek z brněnské záchranné služby.

„Kolem půl deváté vlivem poryvu větru spadl kus suchého stromu do sektoru domácích diváků,“ potvrdil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba. Městští policisté stáli v tu chvíli jen kousek od místa neštěstí. „Strážníci jim okamžitě poskytli první pomoc a odnesli je do bezpečí,“ popsal Šoba. 

Přivolaný policejní lékař pak zraněné ošetřil, ti byli ihned poté se středně těžkými zraněními převezeni do nemocnic. Děti utrpěly jen lehčí zranění, jeden dospělý skončil v Nemocnici u svaté Anny, druhý byl převezen do traumacentra bohunické nemocnice. U všech se jednalo o zranění hlavy, jsou ale mimo bezprostřední ohrožení života.

Svědkyně nehody na stadionu (zdroj: ČT24)

Bouřka přišla na začátku druhého poločasu. Podle svědectví dalších diváků se ozvala velká rána a poté křik, když kus stromu padl na tribunu se stovkami diváků. Někteří svědci uvedli, že se stromy hodně ohýbaly už před týdnem. Pořadatel potvrdil, že strom, jehož část se zřítila do hlediště, byl na pozemku stadionu.

Hasiči na jižní Moravě vyjížděli v noci k rekordním 219 zásahům

Hasiči měli v noci na dnešek na jižní Moravě kvůli bouřce rekordních 219 výjezdů. Bouřka polámala stromy, zpřetrhala elektrické vedení a voda zaplavila sklepy, řekl mluvčí hasičského sboru David Jirouš. Na odstraňování následků bouřky na jižní Moravě muselo být od nedělního večera do pondělního rána povoláno do terénu 92 profesionálních a 158 dobrovolných hasičských jednotek.

Také Deep Purple museli ustoupit rozmarům počasí

Kvůli prudké bouřce byl zrušen i koncert legendární kapely Deep Purple, která měla dnes kolem 21. hodiny vystoupit ve Slavkově u Brna.