Policie po nehodě na D1 v Brně obvinila řidiče kamionu. Soud ho poslal do vazby

Policie po středeční hromadné nehodě na 196. kilometru dálnice D1 v Brně obvinila řidiče kamionu, který havárii podle vyšetřovatelů zavinil, z loupeže a z obecného ohrožení ve stadiu pokusu. Hrozí mu až patnáct let vězení. Soud ho poslal do vazby.

Mluvčí policie Pavel Šváb řekl, že řidiče policisté obvinili ve čtvrtek večer. Soud muže poslal do vazby v pátek. „Zdejším soudem bylo rozhodnuto o vzetí obviněného do vazby, a to z důvodu obavy, že uprchne nebo se bude skrývat, a dále z obavy, že bude opakovat trestnou činnost. Obviněný i státní zástupce se práva stížnosti vzdali,“ uvedla mluvčí brněnského městského soudu Petra Láníčková.

Nehoda se stala ve středu krátce po sedmé hodině ráno. Ve směru na Prahu se nedaleko exitu Brno-jih střetlo pět osobních aut, dvě dodávky a tři nákladní auta. Podle prvotních informací řidič nákladního auta narazil do vozidel, která byla před ním. „Řidič z kamionu vyskočil, následně se v ulici Kaštanová zmocnil osobního vozidla. Z místa ujel směrem na Rebešovice, kde havaroval. Tam ho policisté vypátrali. Muž měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky,“ řekl už dříve policejní mluvčí Petr Vala.

Při nehodě na dálnici se zranili čtyři lidé. „Utrpěli lehká až středně těžká zranění. Po ošetření jsme je převezli k další péči do brněnských nemocnic,“ doplnila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová. Následně podle ní přibyl ještě pátý zraněný, muž, který havaroval v Rebešovicích.