Čtyřletý chlapec nepřežil požár bytu

Velvary - Při požáru bytu ve Velvarech na Kladensku zemřelo v noci na dnešek čtyřleté dítě. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Dítě bylo v bytě údajně samo. Škoda v bytě byla vyčíslena na půl milionu korun. Informovala o tom mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Matka dítěte odešla podle mluvčí do restaurace a chlapce hlídal osmnáctiletý syn jejího přítele. Od 23:00 už byl ale hoch zřejmě bez dozoru. Žena se do bytu průběžně chodila dívat, jestli dítě spí. Když do bytu přišla před půlnocí, bylo údajně všechno v pořádku. Při další kontrole před 03:00 však našla byt silně zakouřený.

„Před třetí hodinou ranní jsme dostali telefonát, že ve Velvarech v bytovém domě hoří. Když jsme přijeli na místo, byl byt silně zakouřen. Matka, která se vrátila s přítelem, vytáhla z bytu čtyřletého syna, kterého se pokoušeli resuscitovat. To se jim bohužel už nepodařilo,“ řekla Kostková ČT. Mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek uvedl, že chlapec zemřel na udušení zplodinami. Potvrdil také, že během tragédie nebyl nikdo z rodičů doma.

Telefonát Lenky Kostkové (zdroj: ČT24)

Plameny podle mluvčí zcela poničily jednu místnost, škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. „Příčina se vyšetřuje. Dopoledne bude na místě policie,“ dodala Kostková s tím, že vyšetřovatel hasičů předběžně vyloučil, že požár vznikl od elektřiny. Kriminalisté podle ní nařídili soudní pitvu a k matce přivolali psycholožku. Podrobnosti o případu chtějí zveřejnit až v dalších dnech. „Je to jednak kvůli nízkému věku dítěte a jednak kvůli pokračujícímu vyšetřování,“ poznamenal Vinčálek.