Českolipská policie obvinila dalšího Poláka prchajícího v kradeném autě z Německa

Českolipská policie obvinila dalšího Poláka zadrženého na území Libereckého kraje v autě kradeném v Německu. Při pronásledování jednatřicetiletý muž naboural další vůz a traktor, navíc se při testu ukázalo, že byl pod vlivem drog. Za obecné ohrožení, podílnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky mu teď hrozí až osm let vězení. Informoval o tom mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Polský řidič ve čtvrtek po poledni nereagoval na výzvu k zastavení při běžné policejní kontrole na silnici I/13 na Českolipsku. „Řidič osobního vozidla Audi černé barvy, s registračními značkami Spolkové republiky Německo, jel po silnici od Cvikova na Jablonné v Podještědí, na výzvu nereagoval,“ popsal událost Robovský.

Policisté začali vůz pronásledovat. Polák přibližně po čtyřech kilometrech u Kunratic nezvládl rychlou jízdu a střetl se s projíždějícím osobním autem a traktorem, poté havaroval mimo silnici. „Zasahujícím policistům se podařilo řidiče černého audi úspěšně zadržet. Ukázalo se, že po audi bylo ve čtvrtek dopoledne v Německu vyhlášeno pátrání jako po odcizeném,“ dodal mluvčí policie.

V Libereckém kraji nejde v letošním roce o první podobný případ. V dubnu zadržela policie na Jablonecku a Liberecku hned dva mladé Poláky ve věku 27 a 28 let s kradenými vozy z Německa. V obou případech šlo o značku Audi. Jeden z řidičů dokonce tehdy při honičce naboural dvě policejní auta a zranil tři policisty. Oba muži tehdy skončili ve vazbě a hrozí jim až šestileté vězení. Na vyšetřování těchto případů proto kriminalisté spolupracují s kolegy v Německu a Polsku.