Brod posílá k zemi bývalá kasárna. Nahradí je průmyslová zóna

Havlíčkův Brod - V Havlíčkově Brodě začala další demolice. Po roce od zbourání prvního panelového domu v zemi se teď ve městě odstraňují bývalé armádní ubytovny. Podle kritiků ale mohly domy ještě dlouho a dobře sloužit. Demolice panelového domu tehdy stála necelé 3 miliony korun, první fáze bourání kasáren bude stát 2,5 milionu.

Město odstraňuje bývalá kasárna u letiště, aby získalo volnou plochu pro průmyslovou zónu. „Jsou to objekty, o které nebyl zájem, a už několik let se zdá, že nemají žádné využití,“ uvedl Libor Honzárek /TOP 09/, radní města Havlíčkův Brod.

Podle stavebníků byly přitom bourané objekty zachovalé - elektřina v mědi, nové izolace, sádrokartonové příčky. Podle opozičního zastupitele Jiřího Čáslavského je peněz vynaložených na likvidaci budov škoda.

S demolicemi mají v Havlíčkově Brodě zkušenosti. Před více než rokem nechala radnice zbourat v centru města jako první v republice čtyřpatrový panelák. Podle radních se do historického centra nehodil. Na místě letos vnikne park. „Rozhodně by nebylo dobré, aby Havlíčkův Brod byl známý jako město, kde se jenom demoluje a nic nestaví. Já myslím, že tomu tak není, že to je spíše náhoda,“ dodal Honzárek.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)