V Karlových Varech vyvrcholí FFF předáním cen nejlepším mladým filmařům

Karlovy Vary - Fresh Film Fest vrcholí předáním originálně zpracovaných cen nejlepším mladým filmařům. Porota, v níž rozhodovali například režisér a herec Miroslav Krobot či výtvarnice Kateřina Šedá, udělí ceny snímkům z pěti soutěžních sekcí.

Do hlavní soutěže bylo zařazeno 16 filmů, v dalšch čtyřech sekcích pak dalších 40. Letošní cena FFF dostala zcela nový design; představují ji skleněné válce z olovnatého křišťálu, vyrobeného v nižborských sklárnách Rückl Crystal. Jsou naplněny různými ovocnými či zeleninovými plody, například limetkami, mangem, fíky nebo dýněmi hokkaido. Trofej pro vítěze FFF navrhli šperkař Zdeněk Vacek a student designu na VŠUP Daniel Pošta. V nové podobě by měly ceny sloužit i pro příští festivalové ročníky.

Jubilejní ročník FFF nabídl divákům kolem 200 snímků. Projekční maraton v deseti sálech potrvá ještě po celý dnešní den až do večerního slavnostního zakončení v centru festivalového dění, hotelu Thermal. Ale ani potom ještě program nebude u konce, promítat se totiž bude i v neděli. K vidění budou například oceněné filmy a uzavře se rovněž týdenní retrospektiva tvorby režiséra Karla Zemana.