Příští vlna je obohacená o Uran

Praha/Brno - Premiérové projekty, výběr netradičních sólových inscenací a výpravu za nejnovějším představením Miroslava Bambuška Uran do bunkru v Drnově u Slaného přináší letos …příští vlna/next wave… Osmnáctý ročník přehlídky aktuálních projektů tuzemské nezávislé divadelní scény se koná v Praze a Brně.

V Divadle Husa na provázku se od 21. do 23. října vystřídá devět souborů. Mezi nejvýraznější projekty patří hostování legendy slovenského nezávislého divadla Blaho Uhlára s inscenací trnavského Divadla Disk či inscenace Silní pražské MeetFactory. Festival poprvé pronikne i za brány divadla - na brněnská náměstí.

Výrazné osobnosti a některé premiérové projekty prolnou pražskou i brněnskou částí. Velké zrcadlo souboru Depresivní děti touží po penězích slibuje 8. a 9. října v Roxy/NoD a 22. října v Divadle Husa na provázku přes 75 účinkujících. V obou městech se poprvé představí projekty Ondřeje Lipovského či Petra Krušelnického.

"Festival dlouhodobě sleduje a vlastně i modeluje současnou českou alternativní divadelní scénu, upozorňuje i na její kořeny. Letos upozorní na osobnost Arnošta Goldflama, jehož improvizace Napůl pravda, napůl lež bude uvedena 8. října v Roxy/NoD," upozornil kurátor Vladimír Hulec.

Goldflam převzal letos hlavní poctu v kategorii Živoucí poklad. Pocty za divadelní alternativu se udělovaly při zahájení v Divadle Na zábradlí. Festival …příští vlna/next wave… se koná v Praze od 7. do 11. října, v Brně od 21. do 23. října.

Inscenace Uran v Bunkru Drnov
Zdroj: Martin Špelda/...příští vlna/next wave...