Karle, k obědu! Otec vlasti terčem karikatur

Malostranská beseda v Praze společně s Českou unií karikaturistů připravily neobvyklou výstavu k příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. Výstava kreslených vtipů s názvem Karel IV. – Otec vlasti nabízí 35 originálních kreseb, které na podstatnou figuru českých dějin nahlížejí s ironií a humorem.

„Karel IV. je jedním z nezpochybnitelných kamenů české státnosti. Letos si připomínáme 700 let od jeho narození a při té příležitosti se Česká unie karikaturistů rozhodla nahlédnout na Otce vlasti z jiného úhlu pohledu a prostřednictvím 35 autorů ho chce lidem přiblížit neobvyklým způsobem,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Výstava karikatur se koná v předsálí Divadelního klubu Malostranské besedy ve dnech od 4. května do 3. června.

Česká unie karikaturistů byla založena roku 1990 z iniciativy novináře Ivana Hanouska. Sdružuje autory kresleného humoru a karikaturisty z České republiky i ze zahraničí. K jejím činnostem patří pořádání či spolupořádání domácích a mezinárodních soutěží v kresleném humoru, organizace výstav tohoto žánru, vydávání katalogů nebo čtrnáctideníku E-GAG.