Z krádeže 75 milionů korun byl obviněn už čtvrtý muž

Hradec Králové - Jednatřicetiletý muž z Českolipska byl obviněn z podílu na krádeži téměř 75 milionů korun, které zmizely z vozidla bezpečnostní agentury Agency of Security Fenix v Hořicích na Jičínsku. Policie při domovní prohlídce zajistila větší množství peněz ve více měnách. Na muže byla uvalena vazba. Z krádeže jsou tak obviněni už čtyři lidé.

„V případě prokázání viny muži hrozí pět až 12 let vězení,“ uvedla mluvčí východočeské policie. Obviněný byl zadržen 22. července společně s dalším mužem, kterého ale později policie propustila. S ohledem na pokračující vyšetřování nechce policie další informace zveřejnit.

V květnu už policie v souvislosti s případem krádeže obvinila dva muže, řidič pancéřované dodávky je ve vazbě od ledna. Vozidlo bezpečnostní agentury v polovině ledna směřovalo z Hradce Králové do Liberce. Neznámý pachatel u Sedmihorek na Semilsku vůz přepadl ve chvíli, kdy si jeden ze dvou mužů z vozu odskočil na záchod. Policisté krátce po činu ale začali prověřovat i verzi, že se na krádeži podílela posádka vozidla.