Týden bude převážně slunečný, teploty přesáhnou 15 stupňů

Česko má před sebou převážně slunečný týden. Teplotní maxima se budou většinou pohybovat nad 15 stupni Celsia. Nejnižší noční teploty budou při nízké oblačnosti naopak klesat ke dvěma stupňům. Na celém území by mělo být zataženo pouze ve středu, pršet by ale mělo jen na jihovýchodě země. V úterý odpoledne meteorologové očekávají déšť ještě v severozápadní části Česka. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí a v úterý bude většinou jasno nebo polojasno, místy se mohou vyskytnout mlhy. V úterý odpoledne se pak na severozápadě země zatáhne. Pršet by tam ale mělo jen místy. Teplotní maxima budou v pondělí kolem osmnácti stupňů Celsia, v úterý pak mohou být v Čechách ještě o stupeň vyšší.

V úterý začne přes Česko přecházet studená fronta. „Odpoledne a večer bude od severozápadu přibývat oblaků a postupně se přidají v severozápadní polovině Čech místy déšť a přeháňky. Na ostatním území Čech bude pršet jen výjimečně a na Moravě zatím bez deště,“ popsal meteorolog ČT Michal Žák.

Studio 6: Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Středa bude zatažená s nejvyššími teplotami okolo patnácti stupňů Celsia. Na jihovýchodě země se bude místy vyskytovat déšť nebo přeháňky. Během dne se ale od severozápadu začne vyjasňovat.

Ve čtvrtek a pátek už bude opět jasno nebo polojasno, teploty vystoupají až na 18 stupňů Celsia. O víkendu sice může být přechodně zataženo, ale déšť se objeví pouze ojediněle a bude případně slabý. Nejvyšší teploty se budou pohybovat okolo 15 stupňů, při jasné obloze bude tepleji.