Tlustý podal trestní oznámení kvůli pomluvě, že škodí Bendlovi

Praha - Poslanec ODS Vlastimil Tlustý podal trestní oznámení pro pomluvu na neznámého pachatele. Chce se tak bránit proti nařčení, že je autorem hanlivých letáků namířených proti středočeskému hejtmanovi Petru Bendlovi (ODS). Spekulace o jeho podílu na kampani jsou podle Tlustého provokací, která má rozštěpit středočeskou ODS. Tlustý to novinářům řekl na dnešní tiskové konferenci.

„Cítím se velmi vážně pomluven, poškozen. Považuji to za záměrnou provokaci, o které nevím, odkud přichází, ale protože jádrem té provokace je tvrzení o údajné spoluúčasti na tištění a distribuci letáků, plakátů, billboardů, což je věc doložitelná, tak podávám trestní oznámení, aby policie a další orgány mohly vyhledat skutečné autory této kampaně,“ řekl Tlustý.

Letáky, které zobrazují Bendla jako boháče s dvěma domy a drahým autem a tvrdí o něm, že mu proto nevadí zdražování a zdravotní poplatky, údajně dorazily do několika středočeských domácností. Podle Bendla pomluvy souvisejí s kampaní před letošními krajskými volbami. Také Bendl proto podává trestní oznámení na autora letáků.