Telč bude mít do tří let nové autobusové nádraží

Telč (Jihlavsko) - Návštěvníci Telče na Jihlavsku by měli začít využívat služeb nového autobusového nádraží v blízkosti stávajícího nádraží Českých drah, a to v roce 2011. V prostorách hlavní budovy nádraží vznikne společná čekárna, sociální zázemí a informační centrum. Součástí bude záchytné parkoviště pro několik desítek automobilů. Novinářům to dnes řekl starosta Roman Fabeš.

Projekt obsahuje i opravu všech autobusových zastávek ve městě. Celkové náklady na přesun současného autobusového nádraží dosáhnou 38 milionů korun, 92 procent z nich pokryje dotace z regionálního operačního programu. Areál podle Fabeše nabídne komfortní služby a odpovídající zázemí všem návštěvníkům města. „Společně s turistickým projektem Vítejte ve Starém městě jsou to dva největší projekty, s nimiž Telč uspěla v tomto plánovacím období se žádostí o evropské peníze,“ řekl Fabeš.

Cílem druhého projektu je zatraktivnění turisty dosud málo navštěvované části města. Jeho náplní je vybudování systému tras pro pěší a cyklisty k židovskému hřbitovu, turisticky atraktivnímu parnímu mlýnu a rozhledně v lokalitě Oslednice. Několik ulic dostane nové povrchy a osvětlení, přibude městský mobiliář. „Na hladině Staroměstského rybníka vznikne vyhlídkové molo nabízející zajímavé pohledy na historické jádro města,“ dodal Fabeš.