Pruh dálnice D5 blokovala nehoda cizinců, tři jsou vážně zraněni

Plzeň - Dnes před polednem blokovala nehoda osobního vozu 128. kilometr dálnice D5. Vozovka byla ve směru na Rozvadov, asi hodinu a půl neprůjezdná. Na místě havaroval osobní vůz s německou poznávací značkou. Ze čtyřčlenné posádky byli vážně zraněni tři lidé. Sdělila to mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. Nehoda se stala asi čtvrt hodiny před jedenáctou hodinou, zhruba v poledne byla dálnice opět plně průjezdná.

„Vůz havaroval u odbočky na Bor na Tachovsku. Na místě zasahoval také vrtulník,“ uvedla Marešová. Podle západočeské policejní mluvčí Jolany Číhové havaroval na dálnici cizinec, který vyjel zatím z neznámých příčin s vozem mimo dálnici. „Muž jako řidič neutrpěl žádné zranění, jeho spolujezdkyně je zraněna těžce, zranění mají i jejich dvě děti,“ uvedla mluvčí.

V době nehody projížděl kolem vůz rychlé záchranné služby, který zasáhl okamžitě. „Vyžádal si ihned vrtulník,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Do nemocnice záchranáři přepravili ve vážném stavu šestnáctiletého chlapce s poraněním břicha, s podezřením na krvácení do břicha byla přepravena také jeho asi čtyřicetiletá matka. „Další, asi dvacetiletá dcera, má otevřenou zlomeninu stehenní kosti,“ uvedla Ptáčková. Všechna tři zranění označili lékaři za vážná.