Policisté vyšetřují na Přerovsku násilnou smrt čtyř lidí

Kriminalisté od sobotního večera vyšetřují v Olšovci na Přerovsku násilnou smrt čtyř lidí. Podle vyšetřovatelů jde zřejmě o tři vraždy a sebevraždu, přičemž mezi mrtvými je i muž podezřelý z tohoto násilného činu.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla v neděli policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Tragická událost se odehrála v sobotu pozdě večer v obci Olšovec, která má zhruba pět stovek obyvatel. „Vyžádala si čtyři lidské životy, včetně života podezřelého muže. Okolnosti, stejně jako motiv činu, jsou předmětem dalšího šetření. Bližší informace poskytneme ihned, jakmile to okolnosti dovolí,“ uvedla Vaňharová.

Sobotní tragickou událost v deset ráno dopoledne připomnělo stručné smuteční hlášení obecního rozhlasu, ze kterého vyplývá, že při ní zemřel sedmasedmdesátiletý obyvatel obce. ČTK informuje, že další tři mrtví nepocházeli z Olšovce. 

Starosta Olšovce Antonín Folter v neděli uvedl, že násilnou smrt čtyř lidí nebude komentovat. „Jsme malá obec a je to pro nás všechny obrovská tragédie. Byl jsem tam celou noc, co to policie vyšetřovala. Opravdu to nebudu komentovat, nezlobte se,“ uvedl Folter. 

V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali třináct vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jednu ve stadiu přípravy.