Policie dál pátrá po třináctiletém chlapci z Chebska. Zapojí německé kolegy, hasiče i vrtulník s termovizí

Policie od soboty hledá třináctiletého chlapce z Hranic u Aše, který v pátek odešel ze svého bydliště. Je 150 centimetrů vysoký, štíhlý, má tmavé delší vlasy česané na patku a hnědé oči. Do pátrání se ve středu zapojí asi 80 policistů a hasičů.

„Úterní rozsáhlá pátrací akce byla ukončena v 18:30 hodin. Dnes (ve středu) tak policisté budou v pátrání opět pokračovat. Mají v úmyslu propátrat celý výběžek v okolí Hranic. Spolupracovat budou také s hasiči,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Pokud to počasí dovolí, bude do pátrání nasazen i vrtulník s termovizí. Čeští policisté jsou také v úzkém kontaktu s kolegy z Německa, doplnila mluvčí. Policie vyhlásila pátrání po chlapci už v sobotu. Protože ho dosud nenašli a zhoršilo se počasí, pátrají po něm od středy v režimu „dítě v ohrožení“. 

Chlapec měl na sobě v době zmizení šedé nebo béžové tepláky bez vzorů, šedou zapínací bundu s kapucí a pestrobarevné sportovní boty. Na zápěstí měl hodinky s páskem bílé barvy s černými proužky.

Veškeré informace k tomu, kde se chlapec pohybuje, či další podrobnosti, které by mohly vést k jeho vypátrání, je možné sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo volat na bezplatnou tísňovou linku 158.