Na pražské Jižní spojce skončila uzavírka

Praha - Na frekventované Jižní spojce v Praze skončila uzavírka, která od začátku srpna omezovala provoz mezi Průmyslovou a Rabakovskou ulicí, informoval o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Dokončena byla také oprava Štěrboholské spojky a Kbelské ulice. Na hlavních tazích by tak řidiče už nemusely čekat dlouhé kolony a provoz se vrací do normálu.

TSK opravovala v minulých týdnech severní pás Jižní spojky mezi Průmyslovou a Rabakovskou ulicí. Tímto místem denně projedou desítky tisíc automobilů. Doprava tam byla svedena do menšího počtu jízdních pruhů. Uzavírka měla trvat do úterý. „Podařilo se nám opravu ukončit o dva dny dříve,“ uvedl Mrázek.

Dopravu řidičům zároveň komplikovala oprava povrchu vozovky na Štěrboholské spojce. Ta byla dokončena v pátek. Rekonstrukce Kbelské ulice, která způsobila dlouhé kolony, skončila už v polovině srpna. „Stav Kbelské v tomto úseku již ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Opravu, která již byla nevyhnutelná, jsme záměrně naplánovali na prázdniny, kdy intenzita provozu v metropoli klesá o zhruba deset procent,“ doplnil Mrázek.

Letní opravy silnic v metropoli ale ještě neskončily. Nadále musí řidiči v Praze počítat s uzavírkami v Myslíkově ulici u Karlova náměstí, které potrvají až do konce září. Zcela uzavřena zůstává Michelská ulice v Praze 4 v úseku Vyskočilova - Prostřední, dále Weberova ulice v Praze 5 v úseku Roentgenova - Lékařská a most v ulici Beníškové rovněž v páté městské části.

Do konce prázdnin řidiči neprojedou také přes nadjezd nad Chlumeckou ulicí, který je v Cíglerově ulici u sídliště Lehovec. Do konce září pak musejí řidiči počítat s objížďkami ve Starochuchelské ulici ve Velké Chuchli.

Dopravní omezení zkomplikovalo dopravu
Zdroj: ČT24