Léto se ještě ozývá, o víkendu vystoupají teploty k 30 stupňům

První víkend nového školního roku bude teplý, s jasnou oblohou a beze srážek. Teploty vystoupají až ke 30 stupňům Celsia. Dozvuk léta bude patrný i v první polovině příštího týdne, ochladí se – a také začne pršet – zřejmě ve středu.

Zatímco noci již budou přiměřeně chladné s teplotami pod 14 stupni, ve dne budou stoupat až ke 30 stupňům. V pátek očekávají meteorologové maximálně 24 až 28 stupňů, v sobotu o stupeň více a v neděli ještě o další stupeň více, odpoledne tedy bude 26 až 30 stupňů Celsia. Nejtepleji bude v Polabí, Poohří a na jižní Moravě. Nebe bude o víkendu jasné, jen ráno se mohou objevit mlhy. Předpověď ale neočekává žádný déšť.

Předpověď na konec týdne
Zdroj: ČHMÚ

Počasí z víkendu vydrží i na začátku nového týdne. „Trochu přibude oblačnosti, ale v pondělí a úterý očekáváme jasno, maximálně polojasno. O víkendu se ojediněle mohou vyskytovat mlhy,“ uvedl meteorolog Pavel Borovička. Teploty budou počátkem týdne dál stoupat až ke 30 stupňům.

Ochladit se a začít pršet by mělo až ve středu. Obloha se pak začne od západu postupně zatahovat, přijdou první přeháňky, ojediněle mohou dorazit i bouřky. Teploty se v závěru týdne budou pohybovat od 22 do 26 stupňů Celsia.