Koalici PRO povede do eurovoleb Jindřich Rajchl

Koalice PRO pojímá červnové volby do Evropského parlamentu jako referendum o koaliční vládě Petra Fialy (ODS) a jako odraziště pro sněmovní volby v příštím roce. Kampaň, ve které bude nabízet národněkonzervativní hodnoty, zahájí 16. dubna u soch Jana Antonína Bati a Tomáše Bati v centru Zlína, řekl předseda strany a lídr do europarlamentu Jindřich Rajchl. Na kandidátce je také bývalý politik ČSSD Michal Hašek nebo hokejový trenér Vladimír Růžička.

Koalici tvoří uskupení Právo Respekt Odbornost a Správná volba PRO Zdraví a Sport. Její kandidáti budou podle Rajchla nekompromisně hájit české národní zájmy proti bruselskému centralismu, vystupovat proti federalizaci EU, přenášení kompetencí na unijní úroveň či snahám o přechod z koruny na euro.

Chtějí se také postavit proti Zelené dohodě pro Evropu (Green Deal), která podle nich ničí ekonomiku nejen českou, ale i evropskou, a také proti pokračování zbrojní podpory Ukrajiny.

Kandidáti PRO vyjedou v kampani do stovky obcí, plánují intenzivní předvolební kampaň včetně billboardů a kampaně na sociálních sítích. Přesnou částku, kterou do kampaně investují, Rajchl neřekl.