TÉMA

T-90

Ruské tanky jsou modernější formou sovětských předchůdců. Mají své slabiny

Modernizované tanky T-72 a T-90 jsou hlavní silou pozemních ruských jednotek. V obou případech jde o pokračování vývoje sovětských lehkých tanků. Navzdory modernizaci ale mají slabá místa.
28. 2. 2022|

Dobře se vyspěte, invaze zatím nehrozí, uklidňuje Ukrajince ministr obrany

Ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov potvrdil, že do Kyjeva dorazila další dodávka z balíku americké vojenské pomoci. Ve svém projevu v parlamentu se snažil uklidnit obyvatelstvo, že v nejbližší době vojenský střet s Ruskem nehrozí, protože ruské jednotky ještě nevytvořily „bojová uskupení“ k průniku přes hranice. O situaci kolem Ukrajiny a eskalaci napětí mezi Ruskem a Západem budou v pátek telefonicky hovořit ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron. Americký prezident Joe Biden nevyloučil v případě ruského útoku na Ukrajinu uvalení sankcí přímo na Putina.
25. 1. 2022Aktualizováno25. 1. 2022, 21:25|

Bojové drony, obrněné transportéry, nebo pancéřovaná auta. Rusko představuje svůj obranný průmysl

Moskva v pondělí oznámila, že poskytne speciální slevu na ruské zbraně svým středoasijským partnerům, aby se mohli bránit před islamisty z Afghánistánu. Sílu svého vojenského průmyslu Rusko nyní představuje na jednom z největších veletrhů zbraní ve světě - Armija 2021. Své pavilony na něm mají i další země jako Srbsko, Bělorusko, nebo Čína.
24. 8. 2021|