TÉMA

Staveniště

Ústí nad Labem odkoupí za 73 milionů „díru“ v centru města, rozhodli zastupitelé v tajném hlasování

Zastupitelé Ústí nad Labem rozhodli tajným hlasováním o odkupu roky opuštěného staveniště v centru města. „Díru“, jak se objektu říká, má koupit za 73 milionů korun. Zastupitelé o prodeji hlasovali tajně. Primátor Petr Nedvědický (ANO) to odůvodnil tím, že jeden z občanů zastupitele upozornil na trestně právní odpovědnost v případě přijetí rozhodnutí. Vydáno bylo dvacet hlasovacích lístků, 19 zastupitelů bylo pro a jeden se hlasování zdržel. Ostatní zastupitelé si lístek ani nevyzvedli.
5. 6. 2023|

Místo kola radši plavky, vtipkují lidé v Hradci Králové. Tamní cyklostezky se potýkají s problémy

Rozšiřování cyklostezek v Hradci Králové provázejí potíže. Staveniště té v městských lesích za osm milionů korun je pod vodou. Hotová měla být v červnu, práce teď nepokračují. Druhá trasa do Ruseka je sice dokončená, ale i tam způsobuje problémy voda. Dodavatel navíc zkrachoval.
24. 4. 2023|

30 let zpět: Návštěva prezidenta Havla v jižních Čechách

Prezident Václav Havel při své návštěvě v jižních Čechách zavítal do Tábora na velitelství Západního vojenského okruhu, kde vyhlásil rozkaz k odchodu sovětských vojsk z našeho území. Ještě téhož dne přijel osobně na staveniště Jaderné elektrárny Temelín, kde se zajímal o zajištění jaderné bezpečnosti Temelína nebo o jeho finanční efektivnost.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
26. 6. 2021|

Ekologové vyzývají k zastavení stavby rozhledny na polské straně Králického Sněžníku

Zástupci ministerstva pro místní rozvoj (MMR) a ministerstva životního prostředí (MŽP) v úterý s polskými partnery kontrolovali stavbu rozhledny na vrcholu Králického Sněžníku. Impulsem byly protesty ekologických organizací, že se při stavbě porušují stanovené podmínky ochrany přírody. MMR požádalo polské partnery o založení pracovní skupiny, která by sledovala dodržování pravidel a úroveň turistického ruchu, uvedl v tiskové zprávě mluvčí MMR Vilém Frček. Rozhlednu staví polská strana v programu přeshraniční spolupráce.
22. 6. 2021|