TÉMA

Slovanský ostrov

30 let zpět: Rekonstrukce Paláce Žofín

Palác Žofín na pražském Slovanském ostrově musel začátkem devadesátých let projít generální rekonstrukcí. A to nejen samotná budova, ale i její okolí. Stavební firma musela budovu odvlhčit a zpevnit nábřežní zeď. Obnově neušly také interiéry.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
22. 8. 2022|

Ráj černochů od Toyen koupil na aukci zájemce za více než 31 milionů korun

Obraz surrealistické malířky Toyen nazvaný Ráj černochů koupil v neděli zájemce na aukci v Praze za 31,68 milionu korun včetně aukční přirážky. Je druhým nejdražším dílem této umělkyně po obraze Šero v pralese, za který dal kupec před dvěma lety 36 milionů. Olej Ráj černochů namalovala Toyen v roce 1925. Do nedělní aukce šel s vyvolávací cenou 18 milionů.
1. 12. 2019Aktualizováno1. 12. 2019, 19:43|

Na Žofín se s Karlem Gottem přišlo rozloučit téměř 50 tisíc lidí

Za velkého zájmu veřejnosti se v pátek v pražském paláci Žofín na Slovanském ostrově konalo poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem, který zemřel minulý týden po těžké nemoci. K rakvi od rána postupně přicházeli lidé a pokládali květiny. Rozloučení, které se odehrálo bez komplikací, skončilo krátce před půlnocí. Přišlo zhruba 49 tisíc lidí, uvedl provozní ředitel paláce Jan Hrubý.
11. 10. 2019Aktualizováno12. 10. 2019, 00:43|

Pražská doprava zažila těžký den, kolaps se nekonal

Praha v pátek zažila několik masových akcí a s nimi spojená dopravní omezení. Se začátkem odpolední dopravní špičky začala doprava ve městě houstnout. Ucpaný byl především most Legií, kde byl omezen provoz v souvislosti s rozloučením s Karlem Gottem na nedalekém Žofíně. V ranní špičce přitom byla doprava v Praze podle policie spíše klidnější než obvykle. Večer se přidala ještě omezení v okolí fotbalového stadionu v Edenu, kde konalo ostře sledované utkání s Anglií, další uzavírky v centru souvisejí se Signal Festivalem.
11. 10. 2019Aktualizováno11. 10. 2019, 16:11|

Fronta na Žofín při rozloučení s Karlem Gottem povede až na druhý břeh. Sobotní mše bude jen pro zvané

Auta ani tramvaje nebudou moci v pátek v Praze jezdit po Masarykově nábřeží mezi křižovatkami s Národní třídou a Resslovou ulicí respektive Jiráskovým mostem. Nábřeží tak bude patřit jen lidem, kteří se přijdou na přilehlý Slovanský ostrov rozloučit s Karlem Gottem. Akce se v žofínském paláci uskuteční od 8 do 22 hodin. Na sobotu je potom naplánována zádušní mše v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava, veřejnost ji bude moci sledovat na obrazovce na třetím nádvoří Pražského hradu, kam bude během dne omezen vstup jiným návštěvníkům.
10. 10. 2019|