TÉMA

Petr Zeman

Pavel povýšil šéfa BIS Koudelku na generálmajora

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě po roce na návrh vlády povýšil ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku z hodnosti brigádního generála na generálmajora. Brigádním generálem se stal ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Vít Hendrych. Při příležitosti Dne vítězství hlava státu povýšila dalších jedenáct vojáků, policistů či hasičů.
8. 5. 2024Aktualizováno8. 5. 2024, 13:11|

Zlín chce zbourat „Šmoulí město“ a nahradit ho společenským centrem. Majitelé protestují

Zlín plánuje úpravu lokality na sídlišti Jižní Svahy, známé jako Šmoulí město. Na místě restaurací nebo barů chce radnice postavit komunitně-společenské centrum. Provozovatelé podniků s tím nesouhlasí a snaží se rozhodnutí zvrátit peticí.
22. 11. 2023|

Magistrát se odvolá proti bourání historické vily v Praze 5, považuje ji za cennou

Pražský magistrát se odvolá proti povolení demolice bourání vily z počátku dvacátého století v ulici Nad Výšinkou v Praze 5. Na mimořádném jednání to schválili městští radní. K odvolání hlavní město vyzvala mimo jiné městská část, která s demolicí nesouhlasí a sama odvolání podat nemůže. Vilu, kterou nechal vybudovat stavitel Viktor Beneš, vlastní Valérie Haščáková, manželka spolumajitele investiční skupiny Penta Jaroslava Haščáka.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 19:17|

Prezident požádal kontrarozvědku o seznam ruských špionů, píše iRozhlas

Prezident republiky Miloš Zeman požádal Bezpečnostní informační službu (BIS), aby mu dodala seznam jmen ruských špionů v Česku, českých spolupracovníků ruských tajných služeb a informace o operacích ruských tajných služeb na českém území, informoval web Českého rozhlasu iRozhlas.cz s odkazem na tři zdroje. Pražský hrad žádost o informace od kontrarozvědky nekomentoval, podle bezpečnostních expertů by BIS jejím splněním mohla ohrozit svoji činnost. Opozice hovoří o bezpečnostním riziku.
30. 11. 2020Aktualizováno30. 11. 2020, 22:27|