TÉMA

Okres Prachatice

Popadané stromy uzavřely ulici v Karlových Varech. Jihočeští hasiči kvůli bouřce evakuovali dva letní tábory

Kvůli bouřce jihočeští hasiči v noci na středu evakuovali dva letní tábory. V Karlových Varech stromy popadané při bouřce uzavřely Slovenskou ulici, jednu z příjezdových cest do města. Odstraňování následků bouře potrvá celý den, uvedl tamní radní Petr Bursík (ODS). Dopravu budou policisté odklánět přes město. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami i nadále. Ve středu odpoledne, večer a v noci na čtvrtek se objeví v jižní polovině Česka. Ojediněle mohou být silné s poryvy větru o rychlosti kolem sedmdesáti kilometrů v hodině, intenzivním deštěm a případně krupobitím.
12. 7. 2023Aktualizováno12. 7. 2023, 11:54|

Vydatný déšť a sněžení zkomplikovaly dopravu. Meteorologové varují před povodněmi

Sníh v pátek zkomplikoval na některých místech dopravu. Třeba u obce Kubova Huť na Prachaticku v obou pruzích uvázly kamiony. Výstraha před sněhem platí na Šumavě a v Novohradských horách. Meteorologové varují také před vydatným deštěm a povodněmi. Nejnižšího povodňového stupně mohou dosáhnout menší přítoky Labe, Sázavy, Lužnice, Dyje nebo Berounky. V pátek večer ale některé toky dosáhly i druhého stupně.
14. 4. 2023Aktualizováno14. 4. 2023, 22:06|

Sobotní teploty trhaly rekordy. Nejvyšší meteorologové naměřili v Husinci

Česko v sobotu zažilo další nadprůměrně teplý říjnový den. Na několika místech se odpolední maxima dostala nad 22 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo v jihočeském Husinci, kde meteorologové naměřili 23,8 stupně. Rekordy pro 29. říjen padly zhruba na polovině stanic, které měří třicet a více let. Uvedl to Filip Smola z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
29. 10. 2022|

Český Krumlov a Týn nad Vltavou zasáhla blesková povodeň. V pátek Českem opět přejdou silné bouřky

Český Krumlov a Týn nad Vltavou zasáhla v noci na čtvrtek blesková povodeň. V Týně to byla podle starosty nejhorší záplava od roku 2002. Po nočním intenzivním dešti a bouřkách platila ve čtvrtek zhruba na desítce míst v jižních a středních Čechách výstraha před povodní. Nejvážnější situace, třetí povodňový stupeň, tedy ohrožení, není v tuto chvíli již nikde. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové zároveň upravili novou výstrahu. Velmi silné bouřky hrozí v pátek během dne, na Moravě i ve Slezsku se mohou bouřky objevit i večer.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 20:03|