TÉMA

Odry

Část akutních lůžek nahradí ty pro následnou péči. Populace totiž stárne

Nemocnice čeká výrazná změna. Pojišťovny se chystají snížit počet akutních lůžek a nahradit je těmi pro následnou a dlouhodobou péči. Důvodem je stárnutí populace. Místa pro pacienty s bezprostředním zdravotním problémem nemají dostatečné a efektivní využití. Kterých zařízení se to dotkne, je právě v jednání.
18. 4. 2024|

Oderská nemocnice se pře s VZP kvůli interně

Městská nemocnice v Odrách na Novojičínsku by mohla kvůli chystané reformě zdravotnictví a zdravotních pojišťoven přijít o interní oddělení. Vedení zdravotnického zařízení s tím však nesouhlasí. Podle něj by na tom totiž tratili zejména pacienti z okolí, kteří by tak museli na internu dojíždět desítky kilometrů daleko.
16. 4. 2024|

Růženka, Šibenice či Hýlačka jsou místa, kde lze získat rozhled

Na vrchu Větrov nad Starým Městem na Šumpersku otevřela nová rozhledna. Jde o třicet čtyři metrů vysokou repliku zbořené stavby z nedalekého Králického Sněžníku. Větrov ale není jediným místem, kde mohou lidé získat rozhled. Rozhleden a vyhlídkových věží je v Česku přes čtyři sta padesát, vybíráme příklady z těch, které se nad tuzemskou krajinu vztyčily v posledních letech.
11. 7. 2021|

Vojenské lesy převlékly pramen Odry

Vojenské lesy obnovily prameniště Odry a vybudovaly zde novou naučnou stezku. Turisticky vyhledávané místo lemují stovky metrů nových povalových chodníků, nové informační tabule i mobiliář. Pramen Odry je ve Vojenském újezdu Libavá, proto je k němu přístup veřejnosti omezen na víkendy a svátky, kdy zde necvičí vojáci.
19. 1. 2021|

V létě turisté, v zimě netopýři. U Oder zpřístupnili štoly starého břidlicového dolu

U města Odry na Novojičínsku zpřístupnili Flascharův důl z přelomu 19. a 20. století, ve kterém se v minulosti těžila břidlice. Nová turistická atrakce Nízkého Jeseníku bude návštěvníkům otevřená do listopadu. Poté se až do jara kvůli zimování netopýrů uzavře.
9. 7. 2020|