TÉMA

Ochrana dat

Zablokovali jsme už přes 500 podvodných webů vydávajících se za státní instituce, uvedl šéf NÚKIB

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) už zablokoval přes pět set podvodných webů, které se vydávaly za oficiální stránky vládní instituce. V Otázkách Václava Moravce to uvedl ředitel úřadu Lukáš Kintr. Přestože počet kybernetických útoků v bankovní oblasti přibývá, za posledního půl roku se podle prezidenta České bankovní asociace (ČBA) Tomáše Salomona podařilo jejich úspěšnost snížit až o polovinu.
16. 4. 2023|

Irští regulátoři kvůli nedostatečné ochraně dat vyměřili firmě Meta pokutu 265 milionů eur

Irská Komise pro ochranu dat (DPC) vyměřila americké internetové společnosti Meta Platforms pokutu 265 milionů eur (zhruba 6,5 miliardy Kč), a to kvůli nedostatečné ochraně osobních údajů uživatelů. Komise to v pondělí uvedla v tiskové zprávě. Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp.
28. 11. 2022Aktualizováno28. 11. 2022, 16:21|

Irsko pokutuje Instagram. Sociální síť odhalila osobní údaje teenagerů

Americká sociální síť Instagram, která patří společnosti Meta, dostala v Irsku pokutu 405 milionů eur (9,9 miliardy korun). Oznámila to v pondělí tamní Komise pro ochranu dat (DPC), která vyšetřovala, jak platforma nakládá s osobními údaji teenagerů. Meta s pokutou nesouhlasí a chystá se proti ní odvolat.
5. 9. 2022|